00:46 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1840)
0 02
Βρείτε μας

Το σύστημα Υγείας βαραίνει συνεχώς τις τελευταίες μέρες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, εκτίμησε η διευθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι μπορούν.

Η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μίλησε στο MEGA για τη δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό καθώς και για την έντονη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως η κατάσταση «βαραίνει συνεχώς τις τελευταίες μέρες», ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «προσπαθούμε να το σταματήσουμε κάνοντας ό,τι μπορούμε».

Σε σχετική ερώτηση για τους διασωληνωμένους και τις πιθανότητες επιβίωσής τους, η κα Γκάγκα εκτίμησε πως ελπίζει ότι «δύο στους τρεις» θα τα καταφέρουν. 

«Όσο πιο λίγο μείνει στη MEΘ, τόσο πιο αισιόδοξα είναι τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά η ειδικός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμα θέμα για το ποιος ασθενείς θα διασωληνωθεί και ποιος όχι, καλώντας ωστόσο σε αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

«Να αερίζεται ο χώρος, να φοράμε τις μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις» υπογράμμισε η κα Γκάγκα.

Καταληκτικά, σε ό,τι αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα η κα Γκάγκα εκτίμησε ότι η αποφυγή του συνωστισμού είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και υπενθύμισε ότι το εμβόλιο θα έρθει σύντομα αν και ο πληθυσμός δεν είναι πιθανό να έχει εμβολιαστεί ως τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1840)
Tags:
νοσοκομεία, ΜΕΘ, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK