14:43 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1733)
0 04
Βρείτε μας

Για την κρίσιμη επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας, εκτιμώντας ότι η Θεσσαλονίκη έχει πενταπλάσιο επιδημικό φορτίο σε σύγκριση με την Αττική.

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για τη δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τονίζοντας ότι πλέον η πλειοψηφία των διαγνώσεων εντοπίζεται εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά την Αττική, ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για βελτίωση η οποία όμως «δεν είναι επαρκής» για να ελαφρύνει σε σημαντικό βαθμό την πίεση που υφίσταται στο σύστημα Υγείας. 

Από την άλλη, σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής σημείωσε ότι στην περιοχή εντοπίζεται «πενταπλάσιο επιδημικό φορτίο σε σύγκριση με την Αττική», τονίζοντας ότι αν η Αθήνα ήταν στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, θα είχε 2.200 κρούσματα τη μέρα.

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή διασπορά του ιού, φαίνεται σύμφωνα με τον ίδιο ότι οι ηλικίες 40 με 65 είναι πλέον οι πιο επιβαρυμένες, ενώ εντοπίζεται και αύξηση στους άνω των 65, πιθανώς μέσω ενδοοικογενειακής μετάδοσης.

Καταληκτικά, σε ότι αφορά το πιθανό εμβόλιο της «Moderna», ο κ. Μαγιορκίνης ισχυρίστηκε ότι το 95% που ανακοίνωσε, αποτελεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας που θα μπορούσε να δημιουργήσει προσδοκίες για ανοσία σε μεγαλύτερο ποσοστό ακόμα και από αυτήν που προκαλούν τα αντιγριπικά εμβόλια.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1733)
Tags:
Θεσσαλονίκη, Αττική, ΕΟΔΥ, COVID-19, κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, κορονοϊός, Γκίκας Μαγιορκίνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK