22:12 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 45
Βρείτε μας

Επιδημιολογικό κίνδυνο σε επικείμενες συγκεντρώσεις, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, βλέπουν επιστήμονες που μίλησαν στο Sputnik.

«Καμπανάκι» για την αυριανή ή για επερχόμενες συγκεντρώσεις κρούουν οι ειδικοί για λόγους διασποράς του ιού.

«Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να υπάρχει η συζήτηση για το αν θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις ή όχι. Υπάρχει μια πανδημία που θερίζει και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Είναι τραγικό να γίνεται μικροπολιτική, ενώ προέχει αυτό που βρίσκεται μπροστά μας. Ανησυχία μας είναι μην υπάρξει κατάρρευση του συστήματος Υγείας. Οι 70 θάνατοι μπορούν να διπλασιαστούν αμέσως και να γίνουν 140. Στη συνέχεια μπορεί να έχουν συνεχόμενο αύξοντα αριθμό» τονίζει στο Sputnik ο ομότιμος καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, Χαρίλαος Κουτής.

«Μας προβληματίζει η συγκέντρωση για τη 17η Νοέμβρη αλλά και οι επικείμενες εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ενέχουν μεγάλο επιδημιολογικό κίνδυνο. Αν ανατρέξουμε πριν από λίγες μέρες στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, θα δούμε ότι λόγω της συμμετοχής των πολιτών στους εορτασμούς εκείνης της ημέρας, είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων» λέει από την πλευρά της στο Sputnik η πυρηνική ιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Και προσθέτει:

«Η καμπύλη αργεί να επιπεδωθεί. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων. Αυτό δείχνει ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αρκετά σημαντική, κάτι εξίσου ανησυχητικό». 

Από την πλευρά του ο κ. Κουτής επισημαίνει:

«Ανησυχητική είναι και η απώλεια επιστημόνων από τον ιό. Για να καταρτιστεί ξανά ένας έμπειρος εντατικολόγος όπως αυτός που έφυγε χθες από τη ζωή, χρειάζονται αρκετά χρόνια. Για τον λόγο αυτό μου κάνει εντύπωση πως όσοι λειτουργούν ανεύθυνα δεν σκέφτονται καθόλου τους υγειονομικούς».

Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, πανδημία, επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK