16:19 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τοποθετήθηκε σήμερα για το ζήτημα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, που έχει δημιουργήσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση.

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος ρώτησε τον ειδικό αν υπήρξε κάποια εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων για το τριήμερο που ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η επιτροπή το μόνο που έχει πει κατ' επανάληψη και το λένε όλοι οι επιστήμονες είναι «να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό», πόσο μάλλον «στη φάση που είμαστε με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα, νομίζω τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας».

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε το αίτημα του ΜέΡΑ25 και των  υπολοίπων προσφευγόντων για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πρόεδρος του ΣτΕ, Μαρία Σαρπ, επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της COVID-19, κρίνοντας ουσιαστικά συνταγματική την απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αύριο, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Tags:
συγκεντρώσεις, συγκέντρωση, πορείες, πορεία, Γκίκας Μαγιορκίνης, lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, 17 Νοέμβρη, επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK