23:20 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1815)
0 01
Βρείτε μας

Για την πίεση που βιώνει το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων σε καθημερινή βάση μίλησε ο πνευμονολόγος και εντατικολόγος στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Ευάγγελος Καϊμακάμης, σημειώνοντας ότι στο νοσοκομείο που δουλεύει οι κλίνες της εντατικής έχουν καλυφθεί στο 100% εδώ και πολλές μέρες.

Για την αυξημένη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία μίλησε στο MEGA ο πνευμονολόγος και εντατικολόγος στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Ευάγγελος Καϊμακάμης. Όπως σημείωσε, το προσωπικό λειτουργεί στα όριά του καθώς το κύμα των ασθενών είναι τεράστιο και δύσκολα διαχειρίσιμο.

«Μπορούμε να πούμε ότι δουλεύουμε στο 120% με 150% των δυνατοτήτων μας και των αντοχών μας» είπε χαρακτηριστικά ο πνευμονολόγος.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», τονίζοντας ότι εδώ και πολλές ημέρες έχουν καλυφθεί στο 100%

«Έχουν ανοίξει υποτυπώδεις κλίνες ΜΕΘ σε άλλους χώρους του νοσοκομείου, αλλά αυτό δεν φτάνει, καθώς μόλις αδειάσει ένα κρεβάτι, γεμίζει αμέσως».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καϊμακάμης έκανε λόγο για «καθεστώς πολέμου» και ελλιπές προσωπικό σε σχέση με τον αριθμό των ασθενών που καταφθάνουν για βοήθεια. 

Γκάγκα: Στα όριά τους τα νοσοκομεία - Kάνουμε ό,τι μπορούμε

Η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μίλησε στο MEGA για τη δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό καθώς και για την έντονη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως η κατάσταση «βαραίνει συνεχώς τις τελευταίες μέρες», ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «προσπαθούμε να το σταματήσουμε κάνοντας ό,τι μπορούμε».

Σε σχετική ερώτηση για τους διασωληνωμένους και τις πιθανότητες επιβίωσής τους, η κα Γκάγκα εκτίμησε πως ελπίζει ότι «δύο στους τρεις» θα τα καταφέρουν. 

«Όσο πιο λίγο μείνει στη MEΘ, τόσο πιο αισιόδοξα είναι τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά η ειδικός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμα θέμα για το ποιος ασθενείς θα διασωληνωθεί και ποιος όχι, καλώντας ωστόσο σε αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

«Να αερίζεται ο χώρος, να φοράμε τις μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις» υπογράμμισε η κα Γκάγκα.

Καταληκτικά, σε ό,τι αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα η κα Γκάγκα εκτίμησε ότι η αποφυγή του συνωστισμού είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και υπενθύμισε ότι το εμβόλιο θα έρθει σύντομα αν και ο πληθυσμός δεν είναι πιθανό να έχει εμβολιαστεί ως τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1815)
Tags:
νοσοκομεία, σύστημα υγείας, πανδημία, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK