04:33 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 25
Βρείτε μας

«Αστακός» θα είναι αύριο, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, το κέντρο της πρωτεύουσας με την ΕΛ.ΑΣ. να καταστρώνει σχέδιο για να αποτρέψει τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την ώρα που έχουν γίνει δημόσια αρκετά καλέσματα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, ενώ έχουν απαγορευτεί οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, περιλαμβάνει προελέγχους αποτροπής συγκεντρώσεων, ηχητικά μηνύματα απομάκρυνσης, προληπτική εγκατάσταση αστυνομικών σε πλατείες, προληπτικές προσαγωγές μέχρι και συλλήψεις.

Ειδικότερα, τα μέτρα για την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείο θα είναι τα ακόλουθα:

  • 6.000 αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα, «αύρες».
  • «Κλοιός» σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, πλατείες και σημεία συγκέντρωσης (Ομόνοια, Σύνταγμα, Κλαυθμώνος, Προπύλαια, Χαυτεία, Κάνιγγος).
  • Έλεγχοι σε σταθμούς μετρό αλλά και σε ΜΜΜ και πρόστιμα.
  • 30 διαμεσολαβητές θα συνομιλούν με τους διοργανωτές ή συγκεντρωμένους.
  • Ήπια λεκτική παρέμβαση και διάλογος για την ομαλή απομάκρυνση μέχρι και επέμβαση με προσαγωγές ή συλλήψεις ενώ προβλέπεται και χρήση χημικών και δακρυγόνων σε περίπτωση έντασης.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε το αίτημα του ΜέΡΑ25 και των υπολοίπων προσφευγόντων για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πρόεδρος του ΣτΕ, Μαρία Σαρπ, επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της COVID-19, κρίνοντας ουσιαστικά συνταγματική την απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

 

Tags:
διαδηλώσεις, διαδηλωτές, αστυνομικοί, αστυνομία, πρόστιμα, πρόστιμο, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, συγκεντρώσεις, συγκέντρωση, εθνική επέτειος, επέτειος, 17 Νοέμβρη, επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK