21:16 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για το πώς θα δράσει η αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου μίλησε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάφας.

Η αστυνομία και θα αποτρέψει και θα κάνει συλλήψεις και θα επιβάλει πρόστιμα, δήλωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάφας, αναφερόμενος στα σημερινά μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Θα κοπούν πρόστιμα. Εάν υπάρξουν αντιδράσεις επί των προστίμων, θα γίνουν προσαγωγές. Εάν υπάρξουν αντιδράσεις επί των προσαγωγών, θα καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στον κάθε έναν. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων», σημείωσε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. 

Τι θα γίνει με τα πολιτικά πρόσωπα

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση των αστυνομικών απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα.

Όπως εξήγησε, δεν μπορούν να γίνουν συλλήψεις πολιτικών, είτε εάν πρόκειται για πολιτικό αρχηγό ή βουλευτή κάποιου κόμματος, εκτός εάν διαπράξουν αυτόφωρο κακούργημα.

«Θα πάω εγώ ο αστυφύλακας να τσακωθώ με τον Βαρουφάκη; Όχι, θα αναλάβει ο στρατηγός».

Επικρίσεις

Η αστυνομική παρουσία στο κέντρο θα είναι μεγαλύτερη από άλλες χρονιές, παρότι είμαστε εν μέσω lockdown, είπε ακόμη, σημειώνοντας πως έχουν αναπτυχθεί 6.000 ένστολοι, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που υπήρχαν 4.000 αστυνομικοί.

«Αυτά είναι τρελά, μόνο στην Ελλάδα γίνονται», είπε και κατέκρινε τον συνωστισμό αστυνομικών στις υπηρεσίες λόγω Πολυτεχνείου, τη στιγμή που ήδη υπάρχουν πάνω από 600 κρούσματα στις τάξεις τους.

Tags:
Μέτρα, Πολυτεχνείο, ΕΛΑΣ, αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK