22:32 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι παρατείνεται έως 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων-πόθεν έσχες. 

Στην απόφαση της παράταση οδήγησε το lockdown εν μέσω κορονοϊού.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προτείνεται να προσδιορίζεται ειδική διαδικασία για τον ορισμό νέας δικασίμου, σε περίπτωση που η συζήτηση της υπόθεσης οποιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας και οποιασδήποτε διαδικασίας δεν εκφωνήθηκε, κατά τη διάρκεια ισχύος της ΚΥΑ με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων. Αυτεπαγγέλτως, με πράξη του προέδρου του τμήματος ή του δικαστή, ορίζεται η μέρα και η ώρα συζήτησης στο ακροατήριο στην πλέον σύντομη διαθέσιμη δικάσιμο.

Σε άλλα άρθρα του νομοσχεδίου:

  • Ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με τα πειθαρχικά και τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Καθίσταται δυνατή η συγκρότηση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ που είναι εκ του καταστατικού της, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο και απαρτίζεται από πρωτοδίκες.

  • Εισάγεται μεταβατική διάταξη για τη θητεία των ήδη υπηρετούντων δικαστών στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Tags:
προθεσμία, δήλωση πόθεν έσχες, πόθεν έσχες, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK