20:10 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (385)
0 01
Βρείτε μας

Στο τέλος της εβδομάδας θα δούμε πόσο λειτουργεί το lockdown, εκτίμησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊόΑθανάσιος Τσακρής, μίλησε στην ΕΡΤ για την δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας «θα δούμε πόσο λειτουργεί το lockdown». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι τα δεδομένα μελετώνται καθημερινά ώστε να ελέγχεται μια ενδεχόμενη μείωση των κρουσμάτων αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι αντοχές του συστήματος υγείας.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου lockdown, o κ. Τσακρής σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα τεθεί στο τραπέζι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown ή το άνοιγμα των σχολείων, θα ξαναμπεί στο τραπέζι ανάλογα με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και την κινητικότητα που υπάρχει γύρω από τις μετακινήσεις που απαιτούνται για τη μεταφορά τους στα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Καταληκτικά, ο κ. Τσακρής υπογράμμισε την ανάγκη να γίνονται προσεκτικά βήματα. Σε κάθε περίπτωση, τώρα ξέρουμε καλύτερα πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς πρέπει να αντιδράσουμε, όπως ανέφερε.

Θέμα:
Lockdown (385)
Tags:
πανδημία, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK