00:37 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ελάττωση στα κρούσματα αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορέσει κανείς να πει με σιγουριά ότι πέτυχε το lockdown, παρατηρεί ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Στην αποτελεσματικότητα των τελευταίων μέτρων κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

«Φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, αλλά προειδοποίησε ότι, «οι θάνατοι κι οι διασωληνώσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

Αναφορικά με την άρση των μέτρων του lockdown υπογράμμισε ότι είναι περίπλοκο θέμα και πως θα φανεί μετά το Σαββατοκύριακο πώς έχει πάει η εφαρμογή των μέτρων.

Κληθείς να απαντήσει ποιος είναι ένας καλός αριθμός κρουσμάτων για την άρση, ανέφερε ότι θα περίμενε έναν «υποδιπλασιασμό των κρουσμάτων» για να πει ότι έχει πέτυχει η απαγόρευση.

Χαρακτήρισε απρόβλεπτο τον ιό υπογραμμίζοντας πως «δεν ξέρεις πού θα σου σκάσει».

Ο καθηγητής είπε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά σε ενδοοικογενειακή μετάδοση απλώς αφορά μια οικογένεια και δεν γίνεται μεγαλύτερη διασπορά.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές συγκεντρώσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, απάντησε πως προφανώς κάθε συγκέντρωση είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει διασπορά του ιού».

Τέλος, σχετικά με την πιθανότητα άρσης και επιβολής lockdown, είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα το ενδεχόμενο του "ακορντεόν", εξαρτάται από τη συμπεριφορά της δική μας και του ιού», τόνισε πάντως ότι, «είναι ένα σενάριο».
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, lockdown, Ελλάδα, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κρούσματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK