14:30 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (361)
0 14
Βρείτε μας

Για τη σειρά με την οποία θα αρθούν τα μέτρα στη χώρα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την άρση του lockdown και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από τις αρχές Δεκεμβρίου ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Χθες ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και σήμερα και αύριο, κι αν αυτό συμβεί, περιμένουμε μια γρήγορη πτώση των κρουσμάτων, γιατί στην αρχή του lockdown είχαμε το βάρος του επιδημιολογικού φορτίου των περασμένων εβδομάδων» σημείωσε ο κ. Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην εικόνα της χώρας όσον αφορά στον κορονοϊό.

Σημειώνεται πως χθες ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε 2.422 νέα κρούσματα της COVID-19 και 63 νέους θανάτους ασθενών. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε στους 443. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται μία κάθετη πτώση στα κρούσματα, γεγονός που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να αναπτύξει τον σχεδιασμό της σχετικά με την άρση των αυστηρών περιορισμών.

Με ποια σειρά θα γίνει άρση του lockdown

Αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι αυτό που έχει σημασία είναι πως η αγορά θα ανοίξει από την 1η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε πως το πρώτο που θα ανοίξει θα είναι τα σχολεία, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, και το λιανεμπόριο «που δεν έχει δείξει να σχετίζεται πολύ με αυξημένη υπερμετάδοση», όπως είπε.

Στη συνέχεια, θα ανοίξουν οι καφετέριες κι εστιατόρια. Τόνισε, όμως, πως κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο το άνοιγμα των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης καθώς σε αυτούς τους χώρους παρατηρείται συγχρωτισμός.

«Τα σχολεία έχουν ένα χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα είναι στο πρώτο κύμα των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν, καθώς και το λιανεμπόριο που δεν έχει δείξει να σχετίζεται πολύ με αυξημένη υπερμετάδοση, ενώ η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι προς το τέλος. Αν αυτό είναι σταδιακό και πόσο θα μεσολαβεί από τη μια φάση στην άλλη, θα το δούμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα» δήλωσε, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιου ανοίγματος.

Ο ίδιος απέκλεισε την πιθανότητα ενός οριζόντιου ανοίγματος όλων των δραστηριοτήτων.

Το πλάνο για εστιατόρια και καφετέριες

Ο κ. Πέτσας, προχώρησε, μάλιστα, σε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τα εστιατόρια και τις καφετέριες.

«Τα εστιατόρια και τα καφέ είναι στον σχεδιασμό μας να ανοίξουν τα Χριστούγεννα με κανόνες και ωράριο. Όπου υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, είναι δύσκολο να ανοίξουν».
Θέμα:
Lockdown (361)
Tags:
εστίαση, σχολεία, Στέλιος Πέτσας, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK