23:35 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την έναρξη των δρομολογίων του Τραμπ από και προς το Σύνταγμα, που είχαν διακοπεί τον Οκτώβριο του 2018, ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Ξεκινούν και πάλι από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου τα δρομολόγια του Τραμ από και προς το Σύνταγμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ).

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια είχαν διακοπεί τον Οκτώβριο του 2018. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Σεπτέμβριο εγκαταστάθηκε από την ΣΤΑΣΥ ειδικό σύστημα μέτρησης των παραμορφώσεων της πλάκας που καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού και πραγματοποιήθηκαν επισταμένοι έλεγχοι στο κλειστό τμήμα της διαδρομής του Τραμ, μεταξύ των στάσεων «Κασομούλη» και «Λεωφόρου Βουλιαγμένης».   

Από τις μετρήσεις και τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, τους δύο μήνες που μεσολάβησαν, δεν προέκυψε καμία παραμόρφωση στην πλάκα κάλυψης του Ιλισού από τις διελεύσεις του Τραμ, επιτρέποντας έτσι να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το τμήμα Σύνταγμα–Κασομούλη, καθώς και τις ενδιάμεσες στάσεις σε Ζάππειο, Λεωφόρο Βουλιαγμένης και Φιξ.  

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, η επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ από και προς το Σύνταγμα εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων συγκοινωνιακών μέσων. 

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, επισπεύδεται η επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ και στο τμήμα από τη στάση «Μπάτης» στο Παλαιό Φάληρο έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα οποία διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται η μετατόπιση της γραμμής του Τραμ.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον τερματικό σταθμό του Τραμ στο Σύνταγμα, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας, λειτουργεί αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και φόρτισης καρτών με προϊόντα κομίστρου για όλες αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Tags:
μέσα μεταφοράς, συγκοινωνίες, Σύνταγμα, ΣΤΑΣΥ, τραμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK