08:07 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1892)
0 11
Βρείτε μας

H Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, μίλησε για το τι θα γινόταν αν η Ελλάδα ξέμενε από ΜΕΘ, όπως στην Ελβετία.

Για το αν στην Ελλάδα θα μπορούσαν να ζητούν από τους πολίτες εάν επιθυμούν να διασωληνωθούν όπως φέρεται να έχει προταθεί στην Ελβετία, μίλησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Η καθηγήτρια, σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τα όσα ανέφερε για την Ελβετία ο συνάδελφός της, καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το ζήσουμε. Οι εντατικολόγοι δεν θα δώσουν απλά μάχη. [...] Εμείς θα ανοίγαμε περισσότερα κρεβάτια εντατικής και εκτός των μονάδων Εντατικής των Νοσοκομείων όπως έγινε στην Ιταλία» ανέφερε η κα Κοτανίδου. 

Τόνισε, ωστόσο, πως στην Ελλάδα δεν είμαστε και πολύ μακριά από το να βρεθούμε στο «κόκκινο» και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να μην δούμε σκηνές Ιταλίας.

Προειδοποίησε ακόμη πως τα Χριστούγεννα ο κορονοϊός θα είναι παρών στη χώρα μας και να μην προετοιμαζόμαστε για «ξέφρενα πάρτι».

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1892)
Tags:
νοσοκομείο, νοσοκομεία, Αναστασία Κοτανίδου, κλινική, ΜΕΘ, Ελλάδα, Ελβετία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK