05:10 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (354)
0 01
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις αναφορικά με το πώς θα γίνει η άρση του lockdown από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Τι είπε;

Πριν από τα Χριστούγεννα θα ανοίξουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες στη χώρα, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άρση του lockdown.

O κ. Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μίλησε για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, απορρίπτοντας  κάθε περίπτωση οριζόντιου ανοίγματος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τόνισε πως πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν σειρά καφετέριες και εστιατόρια. 

«Τα σχολεία έχουν ένα χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα είναι στο πρώτο κύμα των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν, καθώς και το λιανεμπόριο που δεν έχει δείξει να σχετίζεται πολύ με αυξημένη υπερμετάδοση, ενώ η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι προς το τέλος. Αν αυτό είναι σταδιακό και πόσο θα μεσολαβεί από τη μια φάση στην άλλη, θα το δούμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα» δήλωσε.

Διευκρίνισε, δε, πως «τα εστιατόρια και τα καφέ είναι στον σχεδιασμό μας να ανοίξουν τα Χριστούγεννα με κανόνες και ωράριο».

Κλειστά μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Ο κ. Πέτσας, τέλος, έκρινε πολύ δύσκολο το άνοιγμα των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης καθώς είναι χώροι όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

«Όπου υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, είναι δύσκολο να ανοίξουν».
Θέμα:
Lockdown (354)
Tags:
κορονοϊός, καφετέρια, καφετέριες, εστιατόρια, εστίαση, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK