02:56 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση του διορισμού της στη Βουλή.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα κατά της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, για τα ψευδή δικαιολογητικά που είχε καταθέσει, προκειμένου να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή.

Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορείται για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας, η κ. Ζαρούλια βεβαίωσε ψευδώς ότι δεν έχει κώλυμα για τον διορισμό της στη Βουλή, τον οποίο ζήτησε ο σύζυγος της, ως αρχηγός της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Ο διορισμός έγινε, καθώς η πρώην βουλευτής δεν δήλωσε ότι είναι υπόδικη με τελεσίδικο βούλευμα για κακουργηματική πράξη.

Και όλα αυτά ενώ δικαζόταν για κακούργημα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε τελικά σε εξαετή κάθειρξη με αναστολή, με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Όταν η υπόθεση έγινε γνωστή, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, είχε υπογράψει στις 9 Οκτωβρίου την ανάκληση του διορισμού της και είχε διαβιβάσει στον εισαγγελέα τον φάκελο με τον οποίο είχε ζητήσει την ποινική αξιολόγησή του. 

Tags:
Δικαιοσύνη, Βουλή, Χρυσή Αυγή, Ελένη Ζαρούλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK