03:12 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1920)
0 01
Βρείτε μας

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εξήγησε πού οφείλεται η «έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν μετά την άρση του lockdown.

Στο πού οφείλεται η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα εξήγησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το ότι έχουμε έξαρση στα κρούσματα και θανάτους οφείλεται στη μορφή που είχε πάρει η πανδημία πριν από 15-20 μέρες. Δεν εκφράζει τα αποτελέσματα της σημερινής κατάστασης, δεν πρέπει να είμαστε τρομοκρατημένοι, απλώς πρέπει να είμαστε συνεπείς και συνετοί και να χρησιμοποιούμε όλα τα μέτρα προστασίας που μπορούμε» είπε. 

Η μείωση των κρουσμάτων θα είναι αποτέλεσμα της τήρησης των μέτρων, σημείωσε, προσθέτοντας πως «τη στιγμή που θα αρχίσουμε να έχουμε άρση κάποιων μέτρων, θα πρέπει αμέσως να εντατικοποιήσουμε τα επόμενα μέτρα».

Τι προτείνει

Εξηγώντας επ’ αυτού μίλησε για δημιουργία, από την κυβέρνηση, συνθηκών «μη συγχρωτισμού στα ΜΜΜ, να ενεργοποιήσει τη συνταγογράφηση των τεστ ώστε να μπορέσουμε εύκολα και γρήγορα να δούμε που υπάρχουν κρούσματα και που μπορεί να υπάρξει συρροή. Θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε τα υπόλοιπα μέτρα για να μπορέσουμε να προστατευτούμε».

Κάλεσε, δε, στην επίδειξη «ιδιαίτερης προσοχής εκεί που υπάρχουν άνθρωποι που συνωστίζονται εξ ανάγκης ώστε να τους δίνουμε τη δυνατότητα να τηρούν μέτρα - καταυλισμούς Ρομά, αστέγους, οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που συνωστίζονται». 

Ο δείκτης θετικότητας

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας στη χώρα, είπε πως δεν γνωρίζουμε, ακριβώς, ποιος είναι.

«Δεν ξέρουμε από ποιον πληθυσμό προήλθαν αυτοί που προσήλθαν για εξέταση. Θα έπρεπε να έχουμε ένα τυχαίο δείγμα του πληθυσμού που θα εφαρμόσουμε το τεστ για να ξέρουμε ποιος είναι ο δείκτης θετικότητας».

«Κάθε κρούσμα που γλιτώνουμε είναι πολλαπλά τα οφέλη για την υπόλοιπη κοινωνία» κατέληξε.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1920)
Tags:
lockdown, Μέτρα, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα, Αθηνά Λινού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK