04:29 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι νέες φυλακές, που θα αντικαταστήσουν αυτές του Κορυδαλλού, θα χτιστούν στις παλιές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη, οι εργασίες για την κατασκευή των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο

Το «Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών», όπως θα είναι η επίσημη ονομασία του, θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 10:30 το πρωί θα αρχίσει η κατεδάφιση κτιρίων στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το καινούριο κτίριο.

Τα εγκαίνια των εργασιών θα γίνουν παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Η κατασκευή των νέων φυλακών προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατασκευή θα γίνει με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, θα υπάρχουν προαύλια πτερύγων 1.000 τετραγωνικών μέτρων με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑμεΑ, κλινικές (γενικής νοσηλείας και ψυχιατρική κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολείο και γυμναστήριο.

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν επτά δικαστικές αίθουσες, ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών.

Tags:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φυλακές Κορυδαλλού, φυλακές, Ασπρόπυργος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK