22:07 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1829)
0 0 0
Βρείτε μας

Για την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, μίλησε η Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος στο «Σωτηρία» Σοφία Πουρίκη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχή αύξηση των διασωληνώσεων.

Υπάρχουν πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς, ισχυρίστηκε μιλώντας στο MEGA η Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος στο «Σωτηρία» Σοφία Πουρίκη, σχολιάζοντας την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας κατόπιν της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

«Οι διασωληνώσεις είναι πάρα πολλές κάθε μέρα πλέον. Αν αυτό συνεχιστεί για πάνω από μία βδομάδα, θα ξεπεράσουμε τα όριά μας» είπε η κα Πουρίκη.

Παράλληλα, σημειώνει το γεγονός πως «δεν υπάρχει κενό κρεβάτι» στο νοσοκομείο λέγοντας ότι οι ηλικίες που πλέον διασωληνώνονται δεν είναι αυτές που βλέπαμε στην αρχή, δηλαδή άνω των 80 χρονών αλλά και 50χρονοι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει υπάρχουν και περιπτώσεις διασωληνώσεων χωρίς υποκείμενα νοσήματα καθώς το δεύτερο κύμα έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η κα Πουρίκη σημειώνει την ένταση που επικρατεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω του όγκου των ασθενών που συρρέουν στα νοσοκομεία.

«Υπάρχουν μέρες που στις εφημερίες μας δεν κοιμόμαστε καθόλου. Το να ξυπνήσουμε έναν ασθενή και να τον αποσωληνώσουμε είναι για μας το μεγαλύτερο δώρο. Είναι ότι τα καταφέραμε, πάμε καλά. Αντίθετα όταν δεν τα καταφέρνουμε, είναι μεγάλη απογοήτευση» καταλήγει η Πνευμονολόγος.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1829)
Tags:
ασθενείς, κρούσματα, κρούσμα, ΜΕΘ, COVID-19, νοσοκομείο Σωτηρία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK