08:54 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1769)
0 02
Βρείτε μας

Στο «κόκκινο» και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.209 νέες μολύνσεις και 480 διασωληνωμένους.

Στο «κόκκινο» βρέθηκε σήμερα η Θεσσαλονίκη που κατέγραψε 905 κρούσματα, με την Αττική να ακολουθεί με 564, 207 στη Λάρισα και 166 στην Πέλλα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο ίδιος έκανε λόγο για σημαντική και κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η χώρα και για τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού καθώς και τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας.

«Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι συνολικά η Ευρώπη παρουσιάζει «συγκλονιστική εικόνα». Απηύθυνε θερμή έκκληση «να κάνουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια ώστε να τα καταφέρουμε».

«Καμπανάκι» για περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Σύμφωνα με τον βαθμό θετικότητας ανά περιοχή ανά 100.000 κατοίκους, όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε Γρεβενά, Πέλλα, Δράμα, Πιερία, Λάρισα, Φλώρινα και Έβρο

«Κανείς δεν θέλει εικόνες που επικρατούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε κραταιά συστήματα υγείας που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες» είπε ο κ. Κικίλιας.

Έκανε γνωστό ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν έχουν μειωθεί και η πίεση παραμένει η ίδια στο σύστημα, ωστόσο, δεν αυξάνεται.

Υπενθυμίζεται ότι, νέα «έκρηξη» νέων κρουσμάτων καταγράφηκε σήμερα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.209 νέες μολύνσεις, 480 διασωληνώσεις και 60 νεκρούς. 

Τι δείχνουν τα λύματα για Θεσσαλονίκη

Όπως είπε στο Sputnik ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Θοδωρής Καραπάντσιος, που πραγματοποιεί μαζί με την ομάδα του τις μετρήσεις στα λύματα, οι συγκεντρώσεις είναι αυξημένες και αυτή την εβδομάδα.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που βγήκαν πριν από περίπου μία ώρα, λένε ότι οι μετρήσεις μέχρι σήμερα -δηλαδή αυτής της εβδομάδας που τρέχουμε τώρα- είναι 1,5 φορές αυξημένες σε σχέση με τις μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Δηλαδή δεν έχουμε φτάσει στην επιπέδωση, δεν έχουμε σταθερές τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά έχουμε πάλι αύξηση 1,5 φορά» δήλωσε ο κ. Καραπάντσιος.

Ο καθηγητής θύμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα «η αύξηση ήταν 2,5 φορές» σε σχέση με την εβδομάδα που προηγήθηκε αυτής.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1769)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Αττική, κρούσματα, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK