22:49 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (518)
0 02
Βρείτε μας

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μίλησε σήμερα κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το σχέδιο της χώρας μας για την εμβολιαστική κάλυψη όσον αφορά τον κορονοϊό σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το εμβόλιο δεν αποτελεί πανάκεια καθώς δεν θα λύσει επί τόπου τα προβλήματα.

Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα «μεγάλο όπλο» κατά του κορονοϊού, ωστόσο δεν αποτελεί το άπαν, δεν θα φέρει δηλαδή άμεση επίλυση των προβλημάτων, ισχυρίστηκε η λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι κάθε εμβόλιο θα πρέπει να τηρεί τρεις βασικούς κανόνες για να λάβει έγκριση: να είναι ανοσογόνο, δηλαδή να προκαλεί αντισώματα στον οργανισμό, να είναι αποτελεσματικό και τέλος να είναι ασφαλές.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια, ορισμένα εμβόλια δείχνουν να πληρούν αυτές προϋποθέσεις και βρίσκονται «στο κατώφλι της έγκρισης». Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι θα υπάρξει εγκεκριμένο εμβόλιο για τον νέο ιό τους επόμενους ένα με δύο μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι θα πρέπει να αρχίσουμε «να σκεφτόμαστε θετικά όσον αφορά τον εμβολιασμό καθώς φτάνουμε κοντά στο σημείο της πραγμάτωσης». Σημείωσε ωστόσο, ότι θα υπάρξει προτεραιοποίηση όσον αφορά τον εμβολιασμό με την ελπίδα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού αν υπάρξει και η αντίστοιχη διαθεσιμότητα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (518)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, Ελλάδα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK