03:59 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1830)
0 02
Βρείτε μας

Για τη δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Την ανησυχία της για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και επειδή δεν υπάρχει μια σαφή εικόνα όσον αφορά το τι συμβαίνει στην κοινότητα, εξέφρασε, μιλώντας στο ΜΕGA, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Ξέρουμε ότι είναι μια νόσος κρυφή, ένας εχθρός άγνωστος και ταυτόχρονα δεν έχουμε μελέτες επιδημιολογικές που να περιγράφουν κάθε δύο με τρεις μέρες πόσα είναι τα κρούσματα και πού» είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι δεν ξέρουμε «πού θα είναι το επόμενο κύμα και πού πρέπει να παρέμβουμε». Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Αρχές θα πρέπει «να πάρουν πιο γενναίες οικονομικές αποφάσεις» προτάσσοντας την ανάγκη για δυνατότητα συνταγογράφησης των τεστ για τον κορονοϊό.

«Περνάμε τριπλή κρίση, [οικονομική, κοινωνική και κυρίως υγειονομική] αν δεν λύσουμε την υγειονομική δεν θα λυθεί καμία από τις άλλες δύο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα ελέγξουμε την πανδημία. Πώς θα μειώσουμε τα κρούσματα» ανέφερε.

Έτσι, σημείωσε την ανάγκη να γίνονται πολλά τεστ σε τυχαίο δείγμα και πως είναι «πολύ επείγον» να δώσουμε προσοχή εκεί που υπάρχει αναγκαστικά μεγάλος συνωστισμός όπως σε δομές προσφύγων, φυλακές, στρατόπεδα, βιομηχανίες και «όπου οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να μην κρατάνε αποστάσεις».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1830)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Αθηνά Λινού, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK