21:01 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1829)
0 02
Βρείτε μας

Την εκτίμησή του πως οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις ασθενών σε νοσοκομεία της χώρας θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, εξέφρασε ο Αθανάσιος Τσακρής.

Έκπληκτος από την νέα εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας της COVID-19 στη χώρα μας, εμφανίστηκε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής, Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία είναι αναμενόμενο να αυξάνονται και θα αυξηθούν ακόμη τις επόμενες μέρες. 

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται μια επιβράδυνση στον αριθμό των νέων περιστατικών, αλλά «έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας και σε ορισμένες Περιφέρειες της Μακεδονίας αλλά και της Θεσσαλίας όπως στη Λάρισα, συνεχίζει να είναι επιθετικός ο ρυθμός αύξησης».

Σχετικά με το πόσο διάστημα απαιτείται για την καταπολέμηση της διασποράς εκτίμησε πως «είναι αρκετά δύσκολο να φτάσει ο χρόνος των λίγων εβδομάδων».

«Μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε μια επιβράδυνση και μια σταθεροποίηση σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, εξαρτάται και πώς θα λειτουργήσει η κοινωνία συνολικά απέναντι στα μέτρα και πόσο σχολαστικά θα εφαρμοστούν. Είναι και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη σε κάποιες περιοχές τα lockdown γίνονται πιο αυστηρά, αλλά ο ιός συνεχίζει να έχει αυξητική τάση» εξήγησε ο ειδικός.

Τέλος για το lockdown - ακορντεόν είπε πως όλα είναι πιθανά, όλα είναι σενάρια και όλα θα εκτιμηθούν από τους δείκτες τους επιδημιολογικούς και τους δείκτες αντοχής του συστήματος υγείας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1829)
Tags:
θάνατοι, COVID-19, κορονοϊός, νοσοκομείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, εντατική, ΜΕΘ, διασωληνωμένοι, κρούσματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK