14:21 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (382)
0 02
Βρείτε μας

Ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για μία ή δύο εβδομάδες βάζει στο τραπέζι ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown για μια με δύο εβδομάδες.

Σε 10 μέρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση του, διευκρίνισε, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. 

Ερωτώμενος σχετικά με την κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα και τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με κλείσιμο των χερσαίων συνόρων, επεσήμανε πως εκεί υπάρχει ευρεία κυκλοφορία του ιού και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε βραχύ διάστημα. 

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί να είναι μια τυχαία έξαρση. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και ανάλογα με την εξέλιξη θα δούμε αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Υπάρχουν πιθανότητες τα μέτρα να αποδώσουν, που είναι από τα πιο αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται, κι ελπίζουμε ότι θα αποδώσουν και δεν θα χρειαστούν άλλα».

Υπενθυμίζεται πως χθες επιβεβαιώθηκαν 3.209 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα.

Θέμα:
Lockdown (382)
Tags:
Θεσσαλονίκη, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK