10:18 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (414)
0 01
Βρείτε μας

Άγνωστοι εισέβαλαν στο σύστημα κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσιο της Ρόδου και προέβαλαν βίντεο με ταινία ερωτικού περιεχομένου. Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία ολόκληρης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία είναι κλειστά λόγω lockdown (μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που είχαν κλείσει από τις 9 Νοεμβρίου και από τις 16 Νοεμβρίου είναι κλειστά και τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί) και τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά. 

Άγνωστοι κατόρθωσαν να εισβάλουν στο σύστημα των διαδικτυακών μαθημάτων και να προβάλουν ερωτική ταινία.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, το περιστατικό συνέβη σε Γυμνάσιο της Ρόδου, ενώ σε Γυμνάσιο της Καλύμνου μπήκαν στο σύστημα άγνωστοι και άρχισαν να βρίζουν τους εκπαιδευτικούς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως μάλιστα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, «το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στον νομό μας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Όπως έχει γίνει γνωστό, από χθες έχει ζητηθεί από τους μαθητές να εισέρχονται στο σύστημα για την τηλεκπαίδευση με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με τη χρήση ψευδωνύμων, ώστε να αποτρέπονται «παρατράγουδα».

 

 

Θέμα:
Lockdown (414)
Tags:
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεκπαίδευση, Κάλυμνος, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK