01:38 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (364)
0 13
Βρείτε μας

Σε ανακοινώσεις για το κλείσιμο της χερσαίας συνοριακής διαβάσης της Κρυσταλλοπηγής προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το κλείσιμο χερσαίας συνοριακής διαβάσης της χώρας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λόγω της κατάστασης με τα κρούσματα κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής θα κλείσουν τα σημεία ελέγχων στην Κρυσταλλοπηγή.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα νέα μέτρα λαμβάνονται καθώς τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι παραμένουν πολύ ισχυροί δέκτες θετικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, «αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες».

«Κλείνει ο συνοριακός έλεγχος της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα» τόνισε, ενώ υπογράμμισε πως «παραμένουν ανοιχτά τα σύνορα Κακαβιάς, Ευζώνων και Προμαχώνα».

Ενώ επισήμανε ότι από τη Νυμφαία θα περνούν μόνο φορτηγά.

«Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανακοίνωσε επίσης την ενίσχυση των ελεγκτικών σωμάτων στη Bόρεια Ελλάδα και την αυστηροποίηση ελέγχων στους χώρους εργασίας και τις μετακινήσεις.

«Ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας» σημείωσε.

Τα νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε:

  • Κλείνει από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής ο συνοριακός έλεγχος της Κρυσταλλοπηγής.
  • Παραμένουν ανοιχτά τα σύνορα σε Κακαβιά, Εύζωνες και Προμαχώνα.
  • Όσοι εισέρχονται στη χώρα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test.

Επίσης:

  • Ενίσχυση των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.
  • Αυστηροποίηση ελέγχων στους χώρους εργασίας και στις μετακινήσεις.
Θέμα:
Lockdown (364)
Tags:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πανδημία, COVID-19, lockdown, κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK