08:41 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 31
Βρείτε μας

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στη δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία, αν και σε μικρότερο βαθμό από χθες. Το βασικό πρόβλημα παραμένει η αδυναμία να συνδεθούν δύο μαθητές ταυτόχρονα από το ίδιο σπίτι.

Η σύνδεση στο Webex για την τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια μπορεί να βελτιώνεται όσο περνάνε οι μέρες, ωστόσο το εγχείρημα για τα παιδιά του Δημοτικού αποδεικνύεται αρκετά πιο δύσκολη υπόθεση.

Ένας βασικός λόγος είναι η έλλειψη γνώσεων χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών από τα μικρότερα παιδιά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο γονιός πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση... βολής από το τηλεκπαιδευόμενο παιδί για να το βοηθάει - ειδικά όταν η πλατφόρμα πέφτει και χρειάζεται επανασύνδεση. Στα δε παιδιά της Α' Δημοτικού η παρουσία του γονιού κρίνεται απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Πάντως, όπως περιγράφουν πολλοί γονείς, το πιο δύσκολο απ' όλα παραμένει η ταυτόχρονη σύνδεση δύο -ή και παραπάνω- παιδιών από διαφορετικές ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι περισσότεροι γονείς χθες, Τετάρτη, καθώς και αρκετοί και σήμερα, μόνο ένα παιδί τη φορά συνδέεται στην πλατφόρμα. Το δεύτερο (τρίτο κ.ο.κ) μένει άπραγο.

Και όπως σατυρικά σχολίασε κάποιος σήμερα κάτω από μια δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα που έγραφε ότι «μόνο ένα από τα δύο παιδιά μπήκε στο Webex»: «Ένα παιδί, όπως παλιά στην Κίνα».

Party time στο Webex 

Μια μητέρα μάς έδωσε την εξής εικόνα:

«Το Webex έχει πετάξει έξω τη δασκάλα, αλλά κάποια παιδιά είναι κανονικά μέσα και τώρα γίνεται αυτό που όλοι ξέρουμε πως συμβαίνει όταν βγαίνει έξω από την αίθουσα ένας εκπαιδευτικός: Party time! Τσιρίδες, γέλια, ανέκδοτα, σχόλια και περιέργεια για το τι ακούγεται από το σπίτι του συμμαθητή, αστεία για το ότι λείπει η δασκάλα... Μόνο σαΐτες δεν πέταξαν!»

Μάθημα από το... γκαράζ

Χθες, μητέρα δύο παιδιών στην Α' και Γ' τάξη του Δημοτικού, πήρε από τη δασκάλα της Α’ τάξης τη σύσταση να κλείσει τη μία από τις δύο συνδέσεις Webex για να καταφέρει να συνδεθεί τουλάχιστον το ένα παιδί. Το δεύτερο κοριτσάκι βγήκε έξω με τον μπαμπά της και μετέβησαν στο γκαράζ αυτοκινήτων το οποίο ανήκει στον μπαμπά για να προσπαθήσει να συνδεθεί από το Wi-Fi που βρισκόταν εκεί. Μέσα στο υποτυπώδες γραφείο της επιχείρησης, η μικρή έβλεπε το «connecting» στην οθόνη επί μία ώρα και δεν συνδέθηκε ποτέ. Η αδελφή της, στο σπίτι, έκανε την πρώτη ώρα… Γυμναστική και έπειτα το σύστημα την πέταξε κι εκείνη εκτός.

Άλλοι γονείς περιέγραψαν τα εξής:

  • «Ο ένας μπήκε - ο άλλος βγήκε. Τώρα ο ένας με αστική χρέωση, ο άλλος παίζει επιτραπέζιο».
  • «Η κόρη μου, Δ' τάξη Δημοτικού, μετά από δύο με τρεις προσπάθειες τα κατάφερε. Ο γιος μου ΣΤ' τάξη, απλά είπε... μια καλησπέρα!»

Ο δαίμονας... της τεχνολογίας «χτύπησε» και τη δεύτερη ημέρα τηλεκπαίδευσης

O παραπάνω γονιός μάς έδωσε την εικόνα και της δεύτερης ημέρας τηλεκπαίδευσης: «Μπαινοβγαίνει η τάξη, παίζουν κρυφτούλι. Μια χάνεται η δασκάλα μια κάποιος μαθητής. Το άπειρο γέλιο έπεσε όταν πήρε το "host" κατά λάθος... το μεγάλο πειραχτήρι της τάξης. Προχωράμε. Ο μεγάλος τα πήγε καλύτερα».

Μια άλλη μητέρα, μάς έδωσε την παρακάτω εικόνα:

«Τα είχαμε ετοιμάσει όλα από νωρίς, το νήπιο στο σαλόνι και το 10χρονο στο δωμάτιό του. Έτοιμοι και οι δύο γεμάτοι ενθουσιασμό. Αυτό πριν έρθει η ώρα για να συνδεθούμε. Μην τα πολυλογώ, κόλλαγε το σύστημα στην αρχή. Λέω "δεν μπορεί, εγώ φταίω κάτι δεν κάνω καλά". Αλλάζω θέση τον Ηλία, τον φέρνω κουζίνα, πιο κοντά στο ρούτερ, πάμε πάλι. Μια συνδεόταν μια έβγαινε. Πάλι (σκεφτόμουν) "εγώ φταίω, μπορεί το λάπτοπ αυτό να μην αντέχει". Κατεβάζω την εφαρμογή –ονόματα δεν λέμε– στο κινητό και πάμε πάλι! ΟΚ, τώρα κάνει μάθημα Γλώσσα ένα τέταρτο και μετά τίποτα - ούτε το νήπιο ούτε το 10χρονο. Πήραν ένα κόμικ και διαβάζουν».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων ελήφθη με έναν μάλλον αιφνιδιαστικό τρόπο, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ το Σάββατο έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση.

Tags:
κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο, δημοτικό σχολείο, Webex, τηλεκπαίδευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK