03:26 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (490)
0 03
Βρείτε μας

Δραματική εκτίμηση στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν έπαιρνε μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού έκανε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τα μαθηματικά μοντέλα για τον επιπολασμό του κορονοϊού υποδείκνυαν δραματικούς απολογισμούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής καθηγητή Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον Status FM, «χωρίς μέτρα θα φτάναμε ακόμα και τα 23.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, απέφυγα να το πω νωρίτερα για να μη δημιουργήσω πανικό».

Χαρακτηριστικά, ο καθηγητής εξήγησε πως σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, έως τώρα ήταν γνωστό πως τον Δεκέμβριο θα φτάναμε τα 8.000 κρούσματα ημερησίως.

«Μετά όμως η αύξηση είναι εκθετική, και θα φτάναμε τα 23.000 κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους αν δεν έπαιρνε η κυβέρνηση τα μέτρα» είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η μετάδοση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη λόγω του lockdown, εμφανίζεται μειωμένη κατά 10%-15%. Ωστόσο, το lockdown είναι 10%-15% λιγότερο αποτελεσματικό εξαιτίας της χαλαρότητας που επικρατεί στην τήρηση των μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του ιού.

«Ή εμείς θα εφαρμόσουμε πιο αυστηρά τα μέτρα ή να τεθούν πιο αυστηρά μέτρα. Πρέπει να δείξουμε σύνεση στην εφαρμογή των μέτρων» δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Θέμα:
Lockdown (490)
Tags:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, lockdown, COVID-19, Μέτρα, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK