04:02 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (481)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Παιδείας απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η απόπειρα για αντιπολιτευτική μικροκομματική εκμετάλλευση της δυσκολίας του εγχειρήματος στρέφεται ευθέως κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ομαλά κύλησε, κατά το Υπουργείο Παιδείας, η δεύτερη ημέρα τηλεκπαίδευσης καθώς διορθώθηκαν τα τεχνικά ζητήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του απογευματινού ωραρίου χθες, Τετάρτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα για πρώτη φορά πραγματοποίησε τηλεκπαίδευση το σύνολο της σχολικής κοινότητας των περίπου 1,6 εκατομμυρίων μελών.

Πρόκειται για πάνω από 39.800 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων και πάνω από 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε όλη τη χώρα, αριθμός που υπερβαίνει τα σχολικά τμήματα της χώρας και περιλαμβάνει και τη διενέργεια δοκιμαστικών συνεδριών και τηλεδιασκέψεων διδασκόντων. 

Το υπουργείο κάνει λόγο για τιτάνια προσπάθεια και πρωτόγνωρο εγχείρημα παραδεχόμενο ότι αρρυθμίες θα υπάρχουν, αλλά το ζητούμενο είναι να επιλύονται.

Σημειώνει ότι ένας από τους λόγους που προκρίθηκε το διαφορετικό ωράριο Γυμνασίων/Λυκείων, αφενός, και Νηπιαγωγείων/Δημοτικών αφετέρου, ήταν η διευκόλυνση των οικογενειών που τηλεργάζονται, έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά και η εξορθολογισμένη χρήση συσκευών.

Απαντώντας στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η απόπειρα για αντιπολιτευτική μικροκομματική εκμετάλλευση της δυσκολίας του εγχειρήματος στρέφεται ευθέως κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεικνύει καθημερινά ότι αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και επενδύει στην καταστροφολογία εκ του ασφαλούς, προσποιούμενη ότι ξεχνά την εγκαταλελειμμένη κατάσταση στην οποία παρέδωσε κάθε ψηφιακή εκπαιδευτική υποδομή της χώρας. Εάν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία απλώς δεν θα άνοιγαν, ενώ το σύστημα τηλεκπαίδευσης απλώς δεν θα είχε ποτέ δημιουργηθεί. Γι' αυτό άλλωστε και το πολέμησαν λυσσαλέα εξαρχής».
Θέμα:
Lockdown (481)
Tags:
lockdown, δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο, Υπουργείο Παιδείας, τηλεκπαίδευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK