23:01 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1892)
0 01
Βρείτε μας

Για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη λόγω της έξαρσης του κορονοϊού μίλησε ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Ιάκωβος Αβραμίδης.

Για «πολεμική κατάσταση» έκανε λόγο μιλώντας στο ΜΕGA o Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Ιάκωβος Αβραμίδης, περιγράφοντας τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Μέχρι χθες, στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν υπήρχε καμία κλίνη ΜΕΘ, γίνεται ένας αγώνας δρόμου, για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιοι ασθενείς να αποσωληνωθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμίδης.

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν προνοήσαμε όπως θα έπρεπε» ενώ κάθε τρεις μέρες κλείνουν κλασικές κλίνες για να μετατραπούν σε κλίνες για κορονοϊό. 

Σε ερώτηση για το πόσοι ασθενείς αναλογούν σε έναν γιατρό, ο κ. Αβραμίδης ανέδειξε της αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρόβαλε το γεγονός ότι έπρεπε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία.

«Το ΕΣΥ ήταν αποδυναμωμένο όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τα Μνημόνια και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα έπρεπε να υπάρξει μια καλύτερη προετοιμασία και ενίσχυση. Δεν υπήρξε και τώρα πρέπει οι πάντες να συμμετάσχουν είτε είναι ειδικοί με το αντικείμενο είτε όχι. Το ερώτημα είναι τι γιατροί; Ανά 35 ασθενείς ένας γιατρός επιμελητής και ένας ειδικευόμενος. Μόνο δύο για τους 200 ασθενείς ανήκουν στις ειδικότητες που το γνωστικό τους αντικείμενο είναι η νόσος».

Καταληκτικά, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει τεράστια ανασφάλεια για το τι θα ξημερώσει αύριο καθώς «δεν ήμασταν προετοιμασμένοι και τώρα αυτοσχεδιάζουμε».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1892)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, ασθενείς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, νοσοκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK