18:37 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επανέναρξη των δρομολογίων του τραμ από και προς το Σύνταγμα, μετά την ολοκλήρωση των έργων που είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018.

Ξεκίνησαν από σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, τα δρομολόγια του τραμ από και προς το Σύνταγμα. Τα δρομολόγια είχαν διακοπεί τον Οκτώβριο του 2018 για την πραγματοποίηση έργων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η ΣΤΑΣΥ εγκατέστησε ειδικό σύστημα μέτρησης των παραμορφώσεων της πλάκας που καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού και πραγματοποίησε επισταμένους ελέγχους στο κλειστό τμήμα της διαδρομής του τραμ, μεταξύ των στάσεων «Κασομούλη» και «Λεωφ. Βουλιαγμένης».  

Οι μετρήσεις αναμένεται να συνεχιστούν για ακόμη τέσσερις μήνες, ενώ η επανεκκίνηση των δρομολογίων αναμένεται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των άλλων ΜΜΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, επισπεύδεται η επανέναρξη των δρομολογίων του τραμ και στο τμήμα από τη στάση «Μπάτης» στο Π. Φάληρο έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα οποία διακόπηκαν τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν από την περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται η μετατόπιση της γραμμής του τραμ.

Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα γίνουν οι δοκιμές της νέας γραμμής, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η επανακυκλοφορία των συρμών του τραμ. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον τερματικό σταθμό του τραμ στο Σύνταγμα, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας, λειτουργεί αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και φόρτισης καρτών, με προϊόντα κομίστρου για όλες τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Η δήλωση Καραμανλή

«Το τραμ επιτέλους επιστρέφει στην καρδιά της πόλης, στο Σύνταγμα, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Επιστρέφει με ασφάλεια μετά τη διακοπή των δρομολογίων και αφού επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη στατικότητα της γραμμής», είπε ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.

Ο Κώστας Καραμανλής στον σταθμό του τραμ στο Σύνταγμα
© Φωτογραφία : Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Ο Κώστας Καραμανλής στον σταθμό του τραμ στο Σύνταγμα
«Από το καλοκαίρι τοποθετήσαμε αισθητήρες και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε δοκιμαστικά δρομολόγια αρχικά στο τμήμα από Κασομούλη μέχρι Βουλιαγμένης και στη συνέχεια μέχρι το Σύνταγμα. Είχαμε πει ότι στόχος μας ήταν το τραμ να επέστρεφε στην καρδιά της πόλης μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά με ασφάλεια. Και το πετύχαμε. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, προσφέρουμε στους πολίτες περισσότερες επιλογές σε σύγχρονα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Προσθέτουμε παράλληλα 25 νέα οχήματα στον υπάρχοντα στόλο τραμ και προχωράμε το σχεδιασμό για την επέκταση προς Πειραιά, καθώς και την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό».
Tags:
ΜΜΜ, Σύνταγμα, τραμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK