02:13 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1785)
0 02
Βρείτε μας

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, είχαμε καταρτίσει μια σειρά σχεδίων για όλα τα σενάρια, ακόμη και σε περίπτωση τεράστιας αύξησης κρουσμάτων που θα χρειαζόταν η επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα ανέρχονται στους 499.

H πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100% με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας να είναι στο «κόκκινο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργείο Υγείας είχε στείλει τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης, ζητώντας 200 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό. Με την απάντηση να είναι αρνητική.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το πρωί της Παρασκευής, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, έχει καταρτιστεί μια σειρά σχεδίων για όλα τα σενάρια, ακόμη και σε περίπτωση τεράστιας αύξησης κρουσμάτων που θα χρειαζόταν η επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

«Αυτό το σχέδιο έχει νομοθετηθεί, έχει περάσει από τη Βουλή, άρα υπάρχουν όλες οι διατάξεις για επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε αυτό το σχέδιο, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων στη Θεσσαλονίκη μάς αναγκάζει πια να θέσουμε σε εφαρμογή και αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο» τόνισε.

Όπως εξήγησε, επίταξη σημαίνει ότι το ιδιωτικό θεραπευτήριο περνάει στη διοίκηση του κράτους, ενώ υπογράμμισε ότι θα εκπαιδευτεί το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και θα ενισχυθεί όπου πρέπει, υποστήριξε.

Σημείωσε ότι δεν θα γίνει πλήρης επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά επιλεκτικά 200 κλινών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιταχθούν κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα αν χρειαστεί.

Δείτε όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος:

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1785)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, COVID-19, διασωληνωμένοι, κρούσματα, ΜΕΘ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK