03:50 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (490)
0 05
Βρείτε μας

«Αν συνεχίσουμε έτσι θα θρηνήσουμε θύματα που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν» τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Αναγκαία κρίνει την επιβολή πιο αυστηρού lockdown, όπως έγινε στην Κίνα, για δύο εβδομάδες, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ ανησυχητική, επισημαίνοντας ότι αν και ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει αρχίσει να ελαττώνεται, «είμαστε ακόμα πολύ ψηλά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα, καθώς υπάρχει διασπορά της πανδημίας σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε, θα πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως είχε συμβεί στην Κίνα.

«Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Γουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Γουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού» τόνισε.

Υπογραμμίζοντας πως «αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δε θα μπορούν να νοσηλευτούν». 

Ερωτηθείς για το θέμα της επίταξης κλινών ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές, σχολίασε ότι δεν είναι εύκολο να προετοιμαστεί μια κλινική για να νοσηλεύσει ασθενείς με κορονοϊό, καθώς πέρα από τις υποδομές, απαιτείται εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Θέμα:
Lockdown (490)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός, lockdown, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK