16:11 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1803)
0 01
Βρείτε μας

Για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τους επόμενους μήνες μίλησε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων - Επιδημιολόγων Μάριος Λαζανάς.

Τεστ αντιγόνου στους μαθητές και μάσκες μέχρι το φθινόπωρο του 2021 βλέπει ως προς την πορεία της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων-Επιδημιολόγων Μάριος Λαζανάς. 

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι κανένα σενάριο δεν μπορεί να θεωρηθεί ρεαλιστικό σχετικά με την άρση του lockdown.

Ο κ. Λαζανάς έκανε επίσης γνωστό πως το φάρμακο αντισωμάτων που πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε αποτελεσματικό για άτομα με ελαφρά συμπτωματολογία και επιτρέπει θεραπεία στο σπίτι ενώ τον επόμενο μήνα ίσως να είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα καθώς εγκρίνεται από το αρμόδιο ευρωπαϊκό κέντρο.

Σχολιάζοντας τη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές, ο κ. Λαζανάς υπογράμμισε ότι χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για να αποτραπούν λάθη που αυξάνουν τις πιθανότητες ενδονοσοκομειακής μετάδοσης.

«Η τελική εκτίμηση θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, επισημαίνοντας πως «στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει βελτίωση 15 ημέρες από το lockdown, ενώ η Αττική «φαίνεται πως πάει καλύτερα προς σταθεροποίηση κρουσμάτων».

Ακόμη αναφέρθηκε σε στοιχεία σύμφωνα με το οποία το 50% των κρουσμάτων στο νοσηλευτικό προσωπικό προέρχονται από παιδιά που πήγαιναν σχολείο.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1803)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, COVID-19, SARS-CoV-2, πανδημία, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK