08:24 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απάντηση στις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών, μετά την επίταξή τους, δίνουν ο υφυπουργός Υγείας και ο Γενικός Γραμματέας υπηρεσιών Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος εξήγησαν το πλάνο της κυβέρνησης σχετικά με την επίταξη των δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, αλλά απάντησαν και στις αντιδράσεις των ιδιοκτητών.

Η επίταξη, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης στον ΣΚΑΪ, προβλεπόταν από το πρώτο κύμα της πανδημίας ωστόσο έως και τώρα δεν είχε χρειαστεί να ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα. 

Όπως εξήγησε, η επίταξη δεν έγινε ξαφνικά αλλά είχαν γίνει συζητήσεις με τους κλινικάρχες και είχε γίνει σαφές από το Υπουργείο Υγείας ότι θα χρειαστεί να υποδεχθούν περιστατικά COVID-19.

Οι ιδιοκτήτες των κλινικών τονίζουν πως το προσωπικό τους δεν έχει την απαραίτητη εκπαίδευση για να αναλάβει τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, ενώ αναφέρονται και στον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε πως οι κλινικές θα λειτουργήσουν υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση της υγειονομικής περιφέρειας και γιατρών του ΕΣΥ.

«Δίνεται μια μάχη σε όλη τη χώρα» είπε, εξηγώντας τους λόγους που αποφασίστηκε η επίταξη. 

Τι ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών Υγείας

Από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας υπηρεσιών Υγείας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα είναι πάρα πολύ καλή και έχει, ήδη, δεχθεί έναν μεγάλο αριθμό ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα.

Όσον αφορά στο κατά πόσον οι ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές μπορούν να νοσηλεύονται με ασφάλεια, τόνισε ότι μπορεί να παρασχεθεί η απαιτούμενη εκπαίδευση σε νοσηλευτές και γιατρούς.

Επί του ιδίου θέματος επεσήμανε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, εκπαιδεύτηκαν πολύ γρήγορα, άρα με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει και στον ιδιωτικό τομέα.

Tags:
Βασίλης Κοντοζαμάνης, Κυβέρνηση, Θεσσαλονίκη, επίταξη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK