14:24 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ψεύτικο email ζητά από τους παραλήπτες να καταβάλουν δασμό για την παράδοση δέματος.

Με ένα email, που φέρει ως υποτιθέμενο αποστολέα τα ΕΛΤΑ, προσπαθούν επιτήδειοι να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Το email φέρεται να έλαβαν πολλοί χρήστες του Διαδικτύου, στους οποίους ζητείται να καταβάλουν έναν δασμό, προκειμένου να τους παραδοθεί κάποιο δέμα.

Συγκεκριμένα, σε αυτό αναφέρεται πως «δεν είναι δυνατή η παράδοση ενός δέματος, καθώς δεν έχει καταβληθεί δασμός ύψους 2,1 ευρώ».

Ο ανυποψίαστος πολίτης καλείται μάλιστα να πατήσει ένα link προκειμένου να προχωρήσει στην πληρωμή του ποσού «για να παραλάβει το δέμα».

Οι επιτήδειοι, πατώντας στο γεγονός ότι εν μέσω lockdown έχουν αυξηθεί οι ηλεκτρονικές παραγγελίες και «όλο και κάποιον θα ψαρέψουν», σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο πιστευτοί, σημειώνουν στο mail πως αν το δέμα δεν παραληφθεί μέσα σε 30 ημέρες, τότε το Elta GR διατηρεί «το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση έκπτωσης 0,49 ευρώ».

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ οι χρήστες δεν πρέπει να ανοίξουν το mail, πόσο μάλλον να προχωρήσουν στην πληρωμή του ποσού, καθώς οι απατεώνες θα υποκλέψουν τα στοιχεία τους ή θα αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή τους. Απεναντίας καλούνται να το διαγράψουν, βάζοντας τον αποστολέα στην «black list».

Tags:
δέμα, παραγγελία, εξαπάτηση, απάτη, απατεώνας, mail, ΕΛΤΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK