00:23 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τον πρώην πρόεδρο, τον πρώην αντιπρόεδρο και τον πρώην ταμία του ιδρύματος, για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Σε κάθειρξη 16 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, που κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του, ενώ επέβαλε ποινές κάθειρξης 13 και 9 ετών, αντίστοιχα, στον πρώην αντιπρόεδρο και στον πρώην ταμία του ιδρύματος.

Αποδέχθηκε ωστόσο το αίτημά τους για αναστολή, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό παραμένουν ελεύθεροι.

Οι τρεις επικεφαλής του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο» κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Η υπόθεση, που αφορά τη διαχείριση των οικονομικών του Γηροκομείου, από το 2008 έως το 2013, είχε ερευνηθεί από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς. Οι οποίοι μετά από ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα του Γηροκομείου, που είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση και αδυναμία παροχής φροντίδας των τροφίμων του, προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων. 

Στους τρεις καταλογίζεται σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά, που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους τρόφιμούς του, παρά το γεγονός ότι έχει στην κατοχή του μία σημαντική περιουσία.

Tags:
οικονομικός πόλεμος, υπεξαίρεση, γηροκομείο, Γηροκομείο Αθηνών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK