03:05 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (454)
0 02
Βρείτε μας

Για τη δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας ότι πρέπει «επειγόντως» να συζητήσουμε αν είναι δυνατόν να αυστηροποιήσουμε τα μέτρα όσον αφορά το lockdown.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στο MEGA αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορoνοϊού και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι οι πολίτες «δεν έχουν πάρει πολύ σοβαρά το δεύτερο lockdown, παρά το ότι είναι σοβαρότερο από το πρώτο».

«Πρέπει επειγόντως να συζητήσουμε αν είναι δυνατόν να αυστηροποιήσουμε τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε ότι ένα lockdown σαν αυτό της άνοιξης αποτελεί μια καλή αρχή και «από εκεί και πέρα υπάρχει και η Γουχάν». Ωστόσο, τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν η ελληνική κοινωνία μπορεί να αντέξει κάτι που έγινε στην κινεζική κοινωνία. 

Σε ότι αφορά την τωρινή επιδημιολογική κατάσταση εκτίμησε ότι υπάρχει μία ελαφρά τάση επιπέδωσης που «ελπίζουμε να σταθεροποιηθεί».

«Αυτό έγινε επειδή κάπως δεν το έχουμε πάρει στα σοβαρά το δεύτερο lockdown» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Καταληκτικά, τόνισε ότι ο ίδιος θα ζητούσε «ό,τι είναι δυνατόν» που θα απαγορεύσει την κυκλοφορία πολλών ανθρώπων.

«Ό,τι λειτουργεί την Κυριακή να λειτουργεί και τις καθημερινές. Μια βδομάδα, 15 μέρες. Αυτό πρέπει να δει η Πολιτεία κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί» κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.
Θέμα:
Lockdown (454)
Tags:
lockdown, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK