22:53 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1815)
0 01
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός χρησιμοποιεί ως όχημα την ελληνική οικογένεια, σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, δείχνοντας πως περνά από τους τριαντάρηδες στις μεγαλύτερες γενιές.

Η πλειοψηφία των διαγνώσεων κορονοϊού καταγράφεται εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων κατά την τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης

Όπως είπε ο ίδιος αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, το πιο βαρύ φορτίο εντοπίζεται στα βόρεια της χώρας. 

Τη στιγμή που η Αττική σημείωσε περαιτέρω μείωση στις διαγνώσεις, η Θεσσαλονίκη καταγράφει υπερπενταπλάσιο ιικό φορτίο σε σχέση με την Αθήνα, είπε σχετικώς.

Ο κορονοϊός, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, χρησιμοποιεί ως όχημα την ελληνική οικογένεια.

Ειδικότερα, ιός έδειξε πως πέρασε από την ομάδα των εικοσάρηδων/τριαντάρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και αυτή η εξάπλωση συντηρείται στις ελληνικές οικογένειες.

Ο κ. Μαγιορκίνης υπερθεμάτισε πως τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να προστατευθούν οι γηραιότεροι των οικογενειών και να ελαχιστοποιηθεί η επαφή μαζί τους. 

Αναφερόμενος στην κατάσταση που διαμορφώνεται διεθνώς, ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε πως σε παγκόσμιο επίπεδο οι νέες διαγνώσεις καταγράφουν μικρή πτώση, με 600.000 ημερήσια κρούσματα.

Όπως είπε, στην Ευρώπη με περίπου 11.000 θανάτους την ημέρα και 250.000 κρούσματα ημερησίως, η κατάσταση παραμένει σοβαρή.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1815)
Tags:
Ελλάδα, κρούσματα, COVID-19, Γκίκας Μαγιορκίνης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK