08:51 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1831)
0 23
Βρείτε μας

Δεδομένου του ότι οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση της νόσου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα μέτρα που ισχύουν από το πρωί σήμερα, Παρασκευή, στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας.

Το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί ακόμη, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, με ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες θετικότητας να παρατηρούνται ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, είπε μεταξύ άλλων κατά την τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Τα μέτρα στα βόρεια σύνορα

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δεδομένου του ότι οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση της νόσου, από σήμερα το πρωί ισχύουν τα εξής στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας: 

  • Από τον Προμαχώνα εισέρχονται Έλληνες πολίτες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.
  • Από Κακκαβιά εισέρχονται μόνο Έλληνες, κάτοχοι άδειας παραμονής και για πολίτες με απολύτως αναγκαίες ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ. Οι εισερχόμενοι τίθενται υποχρεωτικά σε επταήμερη καραντίνα.
  • Από Ευζώνους και Κήπους εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι, κάτοχοι άδειας παραμονής. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 έως τις 11 το βράδυ. Οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.
  • Νυμφαίο, Ορμένιο και η Εξοχή είναι ανοιχτά μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο μόνο με τον οδηγό του οχήματος. 
  • Η Κρυσταλοπηγή από σήμερα είναι κλειστή. 

Ο ίδιος υπενθύμισε πως για την είσοδο στη χώρα εξακολουθεί να απαιτείται PLF και επίδειξη αρνητικού τεστ που θα έχει διεξαχθεί μέχρι και 72 ώρες πριν. 

Ενώ πλέον οι εισερχόμενοι υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για να επαληθευτεί η ορθότητα του τεστ. 

Επιπλέον για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται αρνητικό τεστ, το οποίο θα ελέγχεται από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1831)
Tags:
σύνορα, COVID-19, κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK