06:00 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1728)
0 01
Βρείτε μας

Τι ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την επίδραση της θερμοκρασίας στην αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κύριος παράγοντας που συνετέλεσε στην εκτίναξη των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα ήταν οι χαμηλές θερμοκρασίες που ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τη νότια Ελλάδα, εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής

Γι'αυτό και, όπως είπε, η πτώση της θερμοκρασίας στα νότια της χώρας θα αποτελέσει το κρας τεστ της επόμενης εβδομάδας.

«Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, αλλά αυτό ήταν που έδωσε τη δυναμική της επιδημίας στην Ευρώπη. Το επιδημικό κύμα κάμπτεται με δυσκολία. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο περίπου 10% έχουν μειωθεί τα κρούσματα που καταγράφονται, κάτι που δείχνει ότι στη χειμερινή περίοδο είναι πολύ δύσκολο να κάμψεις την εξάπλωση του ιού» εξήγησε ο καθηγητής.

Ο κ. Τσακρής εκτίμησε πως είναι δύσκολο να λήξει το lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

«Μάλλον άπιαστο να λήξει το lockdown 1η Δεκεμβρίου, πολύ δύσκολο, λίγο αργότερα μπορεί να γίνει κάποια άρση περιορισμών... Θα δούμε αν μπορούν να γυρίσουν τα παιδιά στα δημοτικά».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής η επιτυχία του πρώτου lockdown ήταν πως εφαρμόστηκε νωρίτερα, σημειώνοντας πως στην Ευρώπη καταγράφονται τα μισά κρούσματα του πλανήτη καθώς δεν συνειδητοποίησε εγκαίρως πως με τις πρώτες αλλαγές θερμοκρασίας θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας.

«Όλη η Ευρώπη νομίζω υποεκτίμησε τη δυναμική του ιού για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το Φεβρουάριο - Μάρτιο που νομίζαμε ότι ο ιός ήταν μόνο για την Κίνα. Δεν έγινε καλά αντιληπτό ότι ο ιός θα ακολουθήσει το κλασικό επιδημιολογικό κύμα που ξεκινά με τις πρώτες μεταβολές της θερμοκρασίας. Όλη η Ευρώπη βρέθηκε με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, με τουρισμό, συγχρωτισμό, χαλάρωση μέτρων, συναθροίσεις» ανέφερε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1728)
Tags:
COVID-19, lockdown, κρούσματα, θερμοκρασία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK