07:42 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (393)
0 02
Βρείτε μας

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να έχει επιφέρει και νέα μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι μετακινήσεις με SMS συνεχίζονται από τους πολίτες.

Συνεχίζοντας να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορονοϊού και να μειωθούν τα κρούσματα ώστε να μειωθεί και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι μετακινήσεις γίνονται μόνο για λόγους ανάγκης, ενώ συνεχίζεται να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες που έχει αποκαλύψει και το Sputnik, αναμένεται να προχωρήσουν σε αξιολόγηση της κατάστασης που έχουν φέρει οι νέοι περιορισμοί λίγο πριν τις 30 Νοεμβρίου.

Τα στάδια άρσης των μέτρων

Όποια και αν είναι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από τους ειδικούς όμως, το άνοιγμα της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου, θεωρείται μάλλον ένα υπεραισιόδοξο σενάριο. Αυτό που ενδεχομένως θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει εκείνη την ημερομηνία είναι τα σχολεία, ενώ πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που προβλέπει πως, σε εκείνη τη φάση, να δοθούν άλλες 10 ημέρες παράταση των μέτρων, ώστε να σταθεροποιηθεί σίγουρα η κατάσταση.

Όπως και να 'χει, ακόμη και οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία στις 30 Νοεμβρίου, τα SMS μετακίνησης θα συνεχιστούν εάν η μόνη ανοιχτή δραστηριότητα είναι τα σχολεία. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι κατά το τρέχον, δεύτερο lockdown, στα SMS και στις φόρμες μετακίνησης, έχει προστεθεί η επιλογή για μετακίνηση συνοδών των μαθητών στα σχολεία.

Στο συγκεκριμένο σενάριο  τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Δεκέμβριου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει, σε σύντομη απόσταση, το λιανεμπόριο κι έπειτα η εστίαση.

Τη στιγμή που θα ανοίξει το λιανεμπόριο θα σταματήσουν -απ’ ό,τι φαίνεται- και τα SMS μιας και η μετακίνηση του κόσμου θα είναι πλέον μαζική. Η έναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων, δηλαδή, θα σημάνει και τον τερματισμό της υποχρέωσης για αποστολή SMS.

Το βέβαιο είναι ότι η άρση του lockdown θα γίνεται με μικρά βήματα.

Οι κωδικοί μετακίνησης

Υπενθυμίζεται πως προς το παρόν, με τον περιορισμό που ισχύει για τις μετακινήσεις, οι έξι κωδικοί για την κατ' εξαίρεση μετακίνηση που πρέπει να στέλνονται στο 13033 είναι οι εξής:

  • Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Το SMS που θα αποσταλεί στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την κάτωθι μορφή:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Θέμα:
Lockdown (393)
Tags:
καταστήματα, σχολεία, μέτρα προστασίας, SMS, COVID-19, μετακινήσεις, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK