16:25 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (363)
0 02
Βρείτε μας

Στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας ισχύουν νέες απαγορεύσεις σε μία προσπάθεια να συγκρατηθεί η διασπορά του κορονοϊού. Αναλυτικά τα μέτρα.

Καθώς η επέλαση του κορονοϊού πιέζει το εθνικό σύστημα υγείας και θέτει σε κόκκινο συναγερμό κυρίως τη βόρεια Ελλάδα, οι αρχές έθεσαν σε εφαρμογή νέους κανόνες και απαγορεύσεις για τα χερσαία σύνορα.

Από το πρωί της Παρασκευής επιτρέπονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις από την Κακαβιά. Η διέλευση επιτρέπεται στους ιδιώτες από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ μόνο, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές και σε αυτή την περίπτωση διέρχονται όλο το 24ωρο. 

Όσοι εισέρχονται από την Κακαβιά τίθενται υποχρεωτικά σε επταήμερη καραντίνα εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Αλβανία.

Αντίστοιχα, από τον Προμαχώνα εισέρχονται Έλληνες πολίτες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωράριο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

Από τους Ευζώνους και τους Κήπους εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση και σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ μόνο, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο. 

Ανοιχτά μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο και μόνο με τον οδηγό τους παραμένουν το Νυμφαίο, το Ορμένιο και η Εξοχή.

Υπενθυμίζεται ότι για την είσοδο στη χώρα εξακολουθεί να απαιτείται PLF και η επίδειξη αρνητικού τεστ PCR το οποίο να έχει διεξαχθεί μέχρι και 72 ώρες πριν, ενώ πλέον όλοι οι εισερχόμενοι υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για να επαληθευτεί η ορθότητα του τεστ. Επιπλέον, στους οδηγούς των εμπορευματικών μεταφορών θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Κλειστό είναι και το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής.

Θέμα:
Lockdown (363)
Tags:
κορονοϊός, lockdown, Κακαβιά, σύνορα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK