02:36 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1920)
0 12
Βρείτε μας

Η πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα απόρησε γιατί δεν υπάρχει μείωση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Προειδοποίησε ότι αν δεν τηρηθεί αυστηρά το lockdown στην Αττική και αν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου δεν επιδείξουν προσοχή μπορεί ανά πάσα στιγμή «να γίνουμε Θεσσαλονίκη ή ακόμα χειρότερα Ιταλία» απηύθυνε η πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια εμφανίστηκε να απορεί γιατί παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μία εβδομάδα περισσότερο σε lockdown δεν υπάρχει μείωση κρουσμάτων.

«Υπήρχε μεγαλύτερη διαμόλυνση που την πήραμε είδηση σιγά σιγά, είναι ο καιρός πιο κρύος, και μαζεύτηκαν πιο γρήγορα σπίτια τους, η Θεσσαλονίκη είναι πιο κοινωνική από την Αθήνα» ήταν μερικές από τις εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει η γιατρός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι με τα μέτρα και το lockdown ευελπιστούσαν οι επιστήμονες σε λιγότερα κρούσματα κάτι που «δυστυχώς, δεν βλέπουμε».

«Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ο ιός είναι εδώ, υπάρχουν ασυμπτωματικοί ανάμεσα μας πρέπει να φοράμε μάσκα στη δουλειά. Ο καθένας μας μπορεί να είναι φορέας ή να έρθει σε επαφή με ένα φορέα» υπογράμμισε, ενώ σχολίασε ότι στην Αθήνα το lockdown είναι λιγότερο έντονο από την άνοιξη. 

«Πάνω από 3.000 ανθρώπους νοσηλεύουμε στα τμήματα και στη μονάδα έχουμε πεντακόσιους, και το πρώτο μας μέλημα είναι να μη χρειαστούν μονάδα» εξήγησε η κ. Γκάγκα. 
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1920)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, νοσοκομείο Σωτηρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK