00:18 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για την τηλεκπαίδευση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει μίλησε σήμερα Σάββατο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μικρά χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τα προβλήματα που προέκυψαν στην τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα.

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί μας λένε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση», τόνισε στον ΑΝΤ1 η Υπ. Παιδείας.

Για την τηλεκπαίδευση

Η ίδια μίλησε για το πλαίσιο λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης, μέσω δωρεάν πλατφόρμας και πρόσβασης υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ψηφιακό έργο και παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μικρά προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. 

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για διανομή tablet σε σχολεία, τα οποία καταλήγουν σε χέρια καθηγητών, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν σαφείς εντολές που πρέπει να τηρούνται,

Ακόμη, αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε περιοχές τονίζοντας πως είναι μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Υπ. Παιδείας είπε ότι σύμφωνα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης στην περιοχή του Πύργου όπου τα παιδιά έκαναν μάθημα από καφενείο, τα παιδιά ουδέποτε  συνδέθηκαν τις συγκεκριμένες δύο ημέρες στην πλατφόρμα ούτε έκαναν χρήση της συσκευής που υπήρχε στο σχολείο.

«Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτόγνωρο για την χώρα και ουδείς θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες ότι λόγω της πανδημίας θα γινόταν η ψηφιακή μετάβαση όλων των σχολείων της χώρας. Την πρώτη ημέρα σύνδεσης των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, υπήρξαν αρρυθμίες, έπρεπε να συντονιστεί το σύστημα, υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όμως δύο εβδομάδες τώρα γίνονται κανονικά τα μαθήματα σε δεκάδες χιλιάδες εικονικές τάξεις καθημερινά. Το ίδιο έγινε και την πρώτη ημέρα σύνδεσης των δημοτικών, υπήρξαν προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάποια προβλήματα, όμως πλέον τα μαθήματα γίνονται», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Για απουσίες και άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών, είπε ότι αυτές δεν υπολογίζονται όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα.

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», λέγοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.
Tags:
κορονοϊός, τριτοβάθμια εκπαίδευση, τηλεκπαίδευση, εκπαίδευση, σχολείο, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK