05:21 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1728)
0 01
Βρείτε μας

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

Σε περιορισμούς έχουν τεθεί οι μετακινήσεις, μετά από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης για τον μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Για να μετακινηθεί κάποιος, για συγκεκριμένους λόγους, θα πρέπει να στείλει SMS από το κινητό στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση με έναν από τους έξι κωδικούς που προβλέπονται.

Να σημειωθεί πως από τις 21:00 έως τις 05:00 το βράδυ θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και για τη συνοδεία κατοικίδιων ζώων.

Οι πολίτες που πρέπει να μεταβούν στην εργασία τους υποχρεούνται να έχουν βεβαίωση από τον εργοδότη τους (https://forma.gov.gr).

Για μεμονωμένες μετακινήσεις, οι πολίτες μπορούν να στέλνουν SMS στο 13033, είτε να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο ή να έχουν μαζί τους χειρόγραφο σημείωμα.

Οι κωδικοί για το SMS μετακίνησης

Για τις μετακινήσεις μέσω SMS στο 13033 υπάρχουν έξι κωδικοί (1,2,3,4,5,6) που αντιστοιχούν στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X (κενό) ονοματεπώνυμο (κενό) και διεύθυνση κατοικίας

Εφόσον το SMS στέλνεται με τον σωστό τρόπο, η έγκριση είναι άμεση και έχει ως εξής:

Μετακίνηση X (κενό) ονοματεπώνυμο (κενό) και διεύθυνση κατοικίας

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1728)
Tags:
γιατροί, γιατρός, φαρμακείο, Σούπερ μάρκετ, κωδικοί, κωδικός, πανδημία, κορονοϊός, απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακίνηση, 13033, SMS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK