00:03 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1765)
0 02
Βρείτε μας

Απελπιστική χαρακτήρισε την κατάσταση στις ΜΕΘ ο διευθυντής της μονάδας στο νοσοκομείο Παπανικολάου και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία.

Πιο γενναία μέτρα ζήτησε από την πολιτεία ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αυξηθεί η δύναμη πυρός, «όχι στα ημίμετρα». 

Περιγράφοντας την κατάσταση στις ΜΕΘ ανέφερε ότι «είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική,  τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική». 

Ξεκαθάρισε ότι πλέον όλες οι ηλικίες προσβάλλονται.

Τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…)Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;».

Ο ίδιος εξέφρασε φόβους για τρίτο κύμα της πανδημίας και πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχει λήξει ο συναγερμός του δεύτερου κύματος.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε φόβο ότι μόλις ανοίξει η οικονομία, τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, θα έρθει νέο κύμα.

«Όταν ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει φοβάμαι ότι το Γενάρη - Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα» προειδοποίησε.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1765)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ΜΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK