14:23 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2463)
0 03
Βρείτε μας

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κρίνει πως οι μάσκες θα παραμείνουν στις ζωές μας έως και το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Η χρήση μάσκας θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, μέχρι το καλοκαίρι, σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Παράλληλα, επεσήμανε πως ακόμη και όταν έχουμε το εμβόλιο, η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.

«Υπάρχει στο βάθος του τούνελ λίγο φως, αλλά έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Ακόμη και αν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα, οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων αργούν να δείξουν κάτι αισιόδοξο» είπε η κα Παγώνη σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος. 

Τι είπε για την άρση του lockdown 

Σχετικά με την άρση του lockdown στη χώρα, σημείωσε πως είναι πιθανό να παραταθεί καθώς η κατάσταση στη χώρα μας δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη, ενώ είπε πως είναι σημαντικό να κινηθεί και η αγορά.

Έκρινε πως δεν έχει νόημα το άνοιγμα των σχολείων για μόλις μία βδομάδα πριν τις γιορτές, καθώς υπάρχει το πρόβλημα της κινητικότητας των γονιών και των παππούδων που θα κάνουν μετακινήσεις και θα προκαλούν συνωστισμούς.

«Μετά τις γιορτές ας ανοίξουν τα σχολεία» πρότεινε και στη συνέχεια προειδοποίησε για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Όπως είπε, ένα τρίτο κύμα έρχεται πάντα στις πανδημίες και το εάν θα είναι πιο ήπιο από το δεύτερο θα κριθεί από το εάν θα προσέξουμε στις γιορτές. 

«Για να γίνει όμως αυτό, να είναι πιο ήπιο, πρέπει να προσέξουμε ειδικότερα στις γιορτές».

Ανάγκη να στηριχθεί το ΕΣΥ

Η κα Παγώνη επεσήμανε και την ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ σχετικά με το εμβόλιο είπε πως οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν τον Ιανουάριο και θα γίνουν σε υγειονομικούς.

Στη συνέχεια, όπως είπε, θα υπάρξει και δεύτερη δόση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο το 50% με 60% με την προοπτική, όμως, να είναι αποδοτική η όλη διαδικασία έναντι του ιού από του χρόνου το φθινόπωρο.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2463)
Tags:
εμβόλιο, κορονοϊός, μάσκα προστασίας, μάσκα, Ματίνα Παγώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK