20:05 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2512)
0 04
Βρείτε μας

Για το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τη σημασία του έργου και των δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μίλησε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο κ. Αρκουμανέας, όλοι πλέον έχουν κατανοήσει τη σημασία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Είμαστε ένας οργανισμός 2.500 εργαζομένων» υπογράμμισε, ενώ επισήμανε ότι έχουν προσληθεί 1.000 εργαζόμενοι το τελευταίο χρονικό διάστημα και επίκειται η πρόσληψη 250 ακόμα.

«Έχουμε ήδη προσλάβει 1.000 εργαζόμενους και έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη 200 επιπλέον εργαζομένων για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, ο ΕΟΔΥ πραγματοποιούσε στην αρχή της πανδημίας περίπου στα 800 τεστ κορονοϊού τον μήνα, ενώ πλέον αυτός ο αριθμός έχει εκτοξευτεί στα 32.000 την ημέρα.

Όσον αφορά τις δράσεις του ΕΟΔΥ, τις ομαδοποίησε σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: επιστημονικό πεδίο, συλλογή-επεξεργασία δεδομένων, άμεση απόκριση και παρέμβαση όπου υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Ο κ. Αρκουμανέας έκανε ειδική μνεία στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, σημειώνοντας πως πλέον αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού και διαβεβαίωσε πως με τη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί θα γίνει το πιο σύγχρονο εργαστήριο στη χώρα μας, ένα από τα καλύτερα εργαστήρια στην Ευρώπη, το οποίο θα αποτελεί στολίδι για τη χώρα.

Επίσης, ανακοίνωσε πως ο ΕΟΔΥ θα συμβάλλει και στον εμβολιασμό, ειδικά σε κλειστές δομές και σε ευπαθείς ομάδας.

Παράλληλα, τόνισε πως μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.

«Πρέπει όλοι μαζί, και η πολιτεία και οι πολίτες να δείξουμε υπευθυνότητα ώστε κι αυτή τη φορά να βγούμε νικητές» σχολίασε.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2512)
Tags:
διασωληνωμένοι, θάνατοι, Βασίλης Κικίλιας, Υπουργείο Υγείας, COVID-19, πανδημία, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κρούσματα, κορονοϊός, ΕΟΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK