22:07 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το ατύχημα ανοικτά των ακτών του Σουκαΐκ στη Σαουδική Αραβία, με το ελληνικό πλοίο MT Agrari, διευκρινίζουν δημοσιεύματα στα αραβικά ΜΜΕ.

Το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ MT Agrari υπέστη μικρές ζημιές κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης από παγιδευμένο σκάφος των Χούθι στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε το Al-Arabiya την Τετάρτη το απόγευμα, επικαλούμενο τον αραβικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι τρομοκρατικές ενέργειες της πολιτοφυλακής των Χούθι, με την υποστήριξη του Ιράν, απειλούν τη ναυσιπλοΐα και το παγκόσμιο εμπόριο» πρόσθεσε ο συνασπισμός, σύμφωνα με το Al-Arabiya.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως το σκάφος των Χούθι είχε αναχαιτιστεί με επιτυχία και καταστράφηκε, προσθέτοντας ότι το εμπορικό σκάφος υπέστη ζημιά από τα θραύσματα μετά την έκρηξη.

Η έκρηξη έπληξε το MT Agrari, ένα ελληνικό πλοίο με σημαία Μάλτας στα ανοικτά των ακτών του Σουκαΐκ στη Σαουδική Αραβία, όπως έκανε γνωστό η ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Ambrey. Το πλοίο είχε πρόσφατα εκφορτώσει φορτίο που είχε αποστείλει από το Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

Νωρίτερα, σε δήλωση που επικαλείται το AP, οι διαχειριστές του πλοίου ανέφεραν ότι το τάνκερ «δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή». Το συμβάν σημειώθηκε τα μεσάνυχτα GMT και ενώ είχε ξεφορτώσει και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει.

«Το Agrari χτυπήθηκε περίπου ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια του νερού και υπέστη ρήγμα. Επιβεβαιώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός» αναφέρεται. Το πλοίο με ζημιές στα ύφαλά του δεν βυθίστηκε και σε αυτό μετέβησαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι, σημειώνει η εταιρεία.

Η εταιρεία Ambrey, είχε αρχικά αποδώσει το ατύχημα σε νάρκη.

 Το πλοίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιδιοκτήτρια TMS Tankers με έδρα την Αθήνα, ναυπηγήθηκε το 2009 στη Σαγκάη και έχει ολική χωρητικότητα 107.009 τόνους και χωρητικότητα σε καθαρό βάρος 58.418 RT. Παράλληλα, το πλοίο έχει πλάτος 42 μέτρα και βύθισμα 15,1 μέτρα ενώ διαθέτει και διπλό κύτος.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία

Η TMS Tankers, η οποία, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, αποτελεί έναν πρώτης τάξεως πάροχο υπηρεσιών managment πλοίων και διαχειρίζεται έναν υψηλής ποιότητας στόλο δεξαμενόπλοιων. Η TMS Tankers Ltd. είναι μέλος του ομίλου εταιρειών TMS με γραφεία στην Αθήνα. Στις υπηρεσίες που παρέχει συμπεριλαμβάνεται η τεχνική διαχείριση και εποπτείας συντήρησης, επιθεωρήσεις και επισκευές, επιθεωρήσεις ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, διαχείρισης πληρώματος και εκπαίδευσης, καθώς και αγορών.

Η TMS Tankers Ltd παρέχει επιπλέον υπηρεσίες εμπορικής διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών, διοίκησης μετά την εγκατάσταση, λογιστικής, τιμολόγησης εμπορευμάτων και ασφάλισης.

Tags:
Agrari, έκρηξη, νάρκη, Χούτι, αντάρτες Χούθι, χούθι, Ελλάδα, Σαουδική Αραβία, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK