16:02 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

To «πάρτι» που έλαβε χώρα στο γραφείο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του σημερινού διοικητικού συμβουλίου.

Το συμβάν σχετικά με την εκδήλωση που έγινε με αφορμή τα γενέθλια του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες είχε προκληθεί σάλος όταν το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες και βίντεο με «πάρτι» στο γραφείο του, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό.

Κατά τις εργασίες του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες συνεχίζονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Βερβεσός ανέφερε ότι αρκείται στη δήλωση-ανάρτηση που έκανε στο Facebook και δεν θέλει να προσθέσει κάτι άλλο, καθώς είναι εμπλεκόμενος.

Υπενθυμίζεται πως από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα.

Παράλληλα, από τον πρόεδρο των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία ενώ η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε σε μέλος του πειθαρχικού. 

Έως τώρα θέμα παραίτησης του κ. Βερβεσού δεν έχει τεθεί από κανένα μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ. 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Αναστασόπουλος, υπογράμμισε ότι πρέπει αφενός να υπάρξει παραίτηση από νοοτροπίες και λογικές που έχουν φέρει κατ΄ επανάληψη το δικηγορικό σώμα σε δύσκολη θέση και αφετέρου να υπάρξουν προστάσεις για μια θεσμική θωράκιση του κύρους του Δ.Σ. και του θεσμού του προέδρου του ΔΣΑ.

Έντονη κριτική άσκησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, που είχε κατέβει στις εκλογές με το συνδυασμό «Εναλλακτική Παρέμβαση- Δικηγορική Ανατροπή». 

Tags:
Διοικητικό Συμβούλιο, συνεδρίαση, κορονοϊός, πάρτι, Δημήτρης Βερβεσός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK